Beïnvloeders

 

Je hele leven lang wordt je beïnvloed door de mensen in je leven. Dit maakt uiteindelijk de persoon wie je nu bent. Hoe belangrijk zijn deze mensen nu eigenlijk? Laat ik eens even mijn eigen leven onder de loep nemen.

Frans en Piet van Ruremonde

Op jonge leeftijd hebben Frans en Piet me geïnspireerd met hun kennis voor techniek, met name in electronica en voor muziek. Frans is tevens de inspirator voor mijn huidige passie voor motoren. Samen met Frans heb ik mijn eerste electronica projecten gebouwd, printjes geëtst, muziek gemixt en ritjes gemaakt achter op zijn rode Honda Goldwing. Piet heeft me geïnspireerd met het monteren van video’s en films. In zijn home-studio hebben we vaak met zijn, destijds state-of-the-art U-matic video montage set, erg leuke video’s gemaakt! Dit is iets wat ik tot op heden ook nog met veel plezier doe. Kijk maar eens op mijn YouTube kanaal! Nu is de technologie wel iets veranderd in 30 jaar!

Alex Zuiderwijk

Alex heeft mij tijdens mijn eerste jaren bij Capgemini geïnspireerd met zijn enorme kennis over ICT infrastructuren, informatie beveiliging en architectuur. Door Alex heb ik de richting gekozen waarin ik nu al menige jaren erg leuke dingen doe en inmiddels met passie een expert in ben. Alex heeft er aan bijgedragen mijn carrière de juiste richting op te sturen!

Frank Huiskes

Frank bezit een enorme dosis lef, ziet veel kansen en ook inhoudelijk bezit hij enorm veel kennis. Dat is een bijzondere combinatie. Frank is mijn voorbeeld om niet altijd in je comfortzone te blijven zitten, maar dat je soms wat lef moet tonen om je doelen te kunnen realiseren. Ook al zit dat niet van nature in je! Dit is iets waar ik nog dagelijks mee bezig ben. Ik leer mijn medewerkers/collegas om zo’n stukje lef te tonen, maar ik houd ook mezelf scherp om een gezonde dosis lef te laten zien! Want met wat lef komen dingen in beweging!

Renée Bresser

Renée  bezit de capaciteit om mensen motiveren, te enthousiasmeren en vooral een mindset te creëren dat je kunt doen waar je in geloofd. No mountain is to high! In een gesprek met Renée voel ik me altijd op mijn gemak en is er een sterke band van vertrouwen. Renée is oprecht geïnteresseerd in mensen, een eigenschap die ik ook in mezelf herken. Dat zorgt ervoor dat je echt met mensen kunt connecten!

Maria van Tilburg

Maria is gevoel. Maria is in het hier en nu en met beide voeten op de grond. Maria heeft me geïnspireerd om anders te kijken naar het verleden, heden en de toekomst. En naar de mensen die daar in voorkomen. Ze heeft me laten zien dat ratio niet altijd een sterke drijfveer is, maar dat emotie een vele sterkere drijfveer kan zijn. En heel belangrijk: Om iemand echt te begrijpen moet je eerst goed naar die persoon luisteren. Dat doe je niet door af en toe je mail te checken en je te laten afleiden door de omgeving. Nee, luisteren doe je actief en met alleen oog een oor voor je gesprekspartner. Je hoort dan niet alleen de woorden, maar ook de onderliggende emotie!

Marieke Verstegen

Wees transparant, ben eerlijk en vooral ben duidelijk! Ik heb soms de neiging om bij een lastige boodschap deze netjes in te pakken om hem minder hard over te laten komen. Fout! Je kent het wel: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden! Door om de hete brei heen te draaien worden zaken alleen maar onduidelijker, kan er verwarring ontstaan en dat is natuurlijk nooit de bedoeling. Één van de vele dingen die ik van Marieke geleerd heb is dat je altijd helder en duidelijk moet zijn. Dat is niet altijd makkelijk, zowel voor de zender als de ontvanger. Maar geloof me, dat richt veel minder schade aan dan de onduidelijkheid laten bestaan! 

Andersom

Maar nu eens andersom kijken? Voor wie zou ik een inspirator zijn? Wie zal er later op zijn leven terug kijken en denken: “Dit heb ik bereikt, mede door Twan van der Meer. Als hij er niet was geweest, was mijn leven veel anders gelopen en had ik niet bereikt wat ik graag wilde.” Ik hoop dat mijn kinderen later zo naar me zullen kijken. Ik hoop dat mijn collega’s, mijn CISSP cursisten en de mensen om mij heen zo naar me zullen kijken.

Als ik in dit leven mensen heb kunnen (of nog kan!) inspireren om er een mooi en succesvol leven van te maken, dan heb ik een belangrijk doel in mijn leven gehaald. Dan heb ik gedaan(en doe!) waar ik in geloof, met dank aan de mensen die ik hierboven genoemd heb!

 

 

You may also like...