Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi, (Tijdens zijn ballingschap op Tatooine Ben genoemd), is een personage uit de zesdelige Star Warssaga. De rol van Obi-Wan Kenobi wordt door twee acteurs vertolkt. In Episode I, II en III (1999-2005) wordt de rol vertolkt door Ewan McGregor en in Episode IV, V en VI (1977-1983) door sir Alec Guinness.

Obi-Wan Kenobi is een Jedi, een strijder in dienst van de Oude Republiek (of: Galactische Republiek). Hij is een hoofdpersonage in de zesdelige Star Warssaga. Obi-Wan is de Padawan (Jedi-leerling) van Qui-Gon Jinn. Als een Jedi-Ridder (en later als een Jedi-Meester) traint hij Anakin Skywalker in de wegen van de Kracht, en later diens zoon: Luke Skywalker. Hij is ook benoemd tot Jedi-Raadslid in Episode III.

ObiTwan.
Twan was als kind al fan van Sci-Fi. Star Trek, Star Wars en aanverwanten werden enthousiast gevolgd. Het personage Obi-Wan Kenobi, een wijze leider en mentor uit Star Wars, sprak Twan erg aan. Van Obi-Wan naar ObiTwan is maar een kleine stap. Twan gebruikt deze bijnaam tot op heden nog vaak als nick-name.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Obi-Wan_Kenobi